020-6279624

info@pianola.nl

 

Westerstraat 106

1015 MN Amsterdam

SATIE EN MOMPOU, MEESTERS IN EENVOUD

In 2016 bracht de Portugese pianiste Joana Gama de muziek van Eric Satie naar Amsterdam ter gelegenheid van zijn 150ste geboortedag . Dit jaar presenteert zij haar album Satie.150 met composities, die een plechtige, melancholieke, en dan weer een humoristische haast beweeglijke sfeer oproepen. Ook luistert u naar de cyclus “Musica Callada” van de Catalaanse componist Federico Mompou.

Ondanks de formele gelijkenis van hun werken waren zij tegenpolen in hun persoonlijkheid en spirituele visie. Satie trok zich terug uit de wereld in een somber isolement. Mompou was graag alleen vanwege bescheiden karakter. Maar beiden zijn zij ware meesters in eenvoud. Hun composities bestaan uit muziek in de meest zuivere vorm. 
Datum: 20/10 om 20.15 uur

Toegang €15,- , Stadspas en studenten  €12,50

ANNA MARKOVA

& VITAL STAHIEVITCH


Het duo Anna Markova en Vital Stahievitch bewees dit jaar nog hun grote klasse bij het steunconcert “Het Pianola Museum moet blijven”.


De getalenteerde violiste Anna Markova werd geboren in Kazachstan en groeide op in Belarus. Evenals de Wit-Russische pianist Vital Stahievitch studeerde zij aan de Staats Muziekschool voor begaafde kinderen in Minsk.


Het repertoire van Vital Stahievitch bestaat uit stukken van verschillende stijlen, zijn voorkeur gaat uit naar de Romantiek en Russische componisten. Met Anna Markova brengt hij een poëtisch programma met  werken van Mozart, Schubert en Prokofiev.


Datum: 6/11 om 20.15 uur


Toegang €15,-, Stadspas en studenten  €12,50

BENEFIETCONCERT 

“BACH IN DE WITTE STAD”


Benefietconcert met fortepianist Michael Tsalka en  de virtuoze mandolinist Aron Sariel. Zij spelen werken van J.S. Bach, C.P.E. Bach en de Duitse componist Yehezkel Braun.


Braun kende de modern en levendige “witte stad” Tel Aviv van de jaren ’30, bewonderde de barok en klassieke muziektraditie en voelde zich in het bijzonder aangetrokken tot de muziek van J.S. Bach. Het programma bevat ook een transcriptie van het geliefde Italiaanse concert BWV 971 voor mandoline en   fortepiano.


De opbrengst van dit concert komt geheel ten bate van de toekomstplannen van het Pianola Museum.


Datum: 9/11 om 20.15 uur


Toegang €15,- , Stadspas en studenten  €12,50

KETEVAN SHARUMASHVILI
Indringende passie uit Georgië

De Georgische topmuzikante Ketevan Sharumashvili is een verrijking voor klassieke muziek minnend Nederland. Naast haar voortreffelijke techniek blinkt zij uit door haar diepgaande spel. Haar fijngevoeligheid is indrukwekkend en kalmeert de ziel van de luisteraar. Pas op twaalfjarige leeftijd begon zij met haar pianostudie. Op haar veertiende wist zij al het Rubinstein concours in Parijs te winnen. Haar internationale opleiding in vier landen  is indrukwekkend. Zij won meerdere prestigieuze prijzen en kreeg masterclasses van de grootste pianisten ter wereld.


Voor haar recital in het Pianola Museum heeft Ketevan een  uiterst aantrekkelijk programma samengesteld waarin alle facetten van haar meesterschap aan bod komen. U luistert naar werken van onder anderen Bach, Liszt, Schubert en Rachmaninof.

www.ketisharu.com

Datum: 23/11 om 20.15 uur

Toegang €15,- , Stadspas en studenten  €12,50