Westerstraat 106

1015 MN Amsterdam

Een wandeling langs de kleine musea in de Jordaan

Laat u verrassen in het Geelvinck Pianola Museum en maak kennis met Multatuli en Theo Thijssen!

Drie kleine musea in de Jordaan, het Geelvink Pianola museum, het Theo Thijssen museum en het Multatuli huis bieden u een arrangement voor een onvergetelijk cultureel  uitje. Onder leiding van een gids wandelt u van het ene museum naar het andere dwars door de prachtige Jordaan.  Op de koop toe krijgt u koffie of thee met iets lekkers en een demonstratie van de befaamde zwembadpas!

De wandeling begint in het Geelvinck Pianola Museum aan de Westerstraat 106.

In dit museum reist u 100 jaar terug in de tijd. U krijgt informatie over de geschiedenis en de werking van de pianola’s en reproductiepiano’s die vanzelf kunnen spelen. Misschien krijgt u de gelegenheid om zelf een rol te trappen. Zo wordt u in een klap concertpianist! Het muziekarchief bestaat uit meer dan 30.000 muziekrollen met allerlei genres. Ook beroemde componisten en pianisten hebben rollen ingespeeld, zoals Debussy en Grieg. In het Geelvinck Pianola museum speelt muziek de hoofdrol, letterlijk!


Vervolgens wandelt u  naar het Theo Thijssen museum, Eerste Leliedwarsstraat 16.  Dit museum is gewijd aan de Amsterdamse schrijver Theo Thijssen (1879-1943), vooral bekend als auteur van de roman Kees de jongen, maar hij was ook vakbondsman en onderwijzer en politicus. Daarom is het museum ook interessant voor iedereen die belangstelling heeft in sociale geschiedenis en de geschiedenis van Amsterdam.  En voor wie deelneemt aan de wandeling is er een demonstratie van de zwembadpas, het loopje waar Kees de jongen onsterfelijk beroemd mee is geworden!

Eduard Douwes Dekker, bekend geworden onder zijn schrijversnaam Multatuli werd geboren op 2 maart 1820 in een klein huisje aan de Korsjespoortsteeg 20. Onder het genot van Max Havelaarkoffie en thee met koek hoort u hoe hij met zijn roman Max Havelaar in een klap wereldberoemd werd. Zijn geest waart nog rond in het Multatuli Huis! Hier hoort u zijn pendule tikken. U vindt er zijn bureau met zijn handschrift, zijn persoonlijke bibliotheek in een fraaie vitrinekast, zijn globe, zijn reiskoffertje en de rode chaise longue, de beroemde sofa waarop hij stierf.

Voor een bezoek aan alle drie musea, inclusief wandeling door de Jordaan met gids, en een kopje koffie of thee met koek, rekenen we Euro 20 per persoon. Maximaal 15 deelnemers. 

Deelname is mogelijk op zondag 11 november 12.30 uur en op zondag 16 december 11.30 uur.

Aanmeldingen voor deze wandeling met vermelding van uw telefoonnummer bij Bernard  Kruithof info@theothijssenmuseum.nl ovv wandeling langs drie kleine musea (met datum)

De wandeling is tevens de boeken als GROEPS- of BEDRIJFSUITJE. Kosten bij deze boeking bedragen Euro 25 per persoon. Deze wandeling is “op maat” kan geheel aan uw wensen  worden aangepast. Inlichtingen bij info@theothijssenmuseum.nl