HET PIANOPTICUM


PIANOLA MUSEUM BREIDT UIT!


Het Pianola Museum maakt van de nood een deugd en opent onze 100% duurzame tentoonstelling ‘Het Pianopticum’.


Unica uit twee eeuwen pianogeschiedenis zijn vanaf 5 juli te zien in de cellen van het voormalig politiebureau aan de Westerstraat; de transponeerpiano van Pleyel, de Mennes’ Tang voor grotere spanwijdte van de hand, bestrijdingsmiddelen van de grootste vijand van de piano, miniatuur- en kinderpiano’s, een Amsterdamse tafelpiano en nog veel meer.


Op donderdag 5 juli om 17:00u is de feestelijke opening van Het Pianopticum, een tentoonstelling met verrassende instrumenten en curiositeiten uit twee eeuwen pianogeschiedenis. Speciaal voor deze gelegenheid wordt de Roduwart  tafelpiano (Paris 1798, Geelvinck Collectie, restauratie Gijs Wilderom) bespeeld door Fortepiano specialiste Kaoru Iwamura.


De Meesterpianisten uit onze rollencollectie laten hun mooiste werken horen. De Steinway Artcase vleugel uit de Amsterdamse Villa Betty (kort geleden nog als een van de topstukken te zien in de tentoonstelling ‘Huismuziek’ in het Rijksmuseum) is nu tijdelijk bij ons te bewonderen. Ook voor de allerjongste pianisten is er van alles te zien en te beleven.


Open vrijdag t/m zondag van 11:00u  tot 17:00u

en bij concerten.


Op de dag van de feestelijke opening staan de deuren open voor het publiek.  TOEGANG VRIJ