Proza en pianomuziek


MUSICAL NARRATIVES

Ricardo Alves Pereira

klassiek gitaar


Klassiek gitarist Ricardo Alves Pereira brengt een programma met werken van verschillende componisten voor de klassieke gitaar. Bij iedere compositie hoort een verhaal, van denkbeeldige portretten van componisten tot Griekse mythes, elke “musical narrative” beschrijft weer iets anders.


Deze prachtige vertellingen bieden de luisteraar volop gelegenheid om weg te dromen bij de intieme sonore klank van de gitaar.


U luistert naar werken van F. Tarrega, T. Takemistu, A. Barrios, Luis de Narvaez en Alonso Mudarra.


Datum: 21/1 om 17.00 uur


Toegang: € 12,50, Stadspas en studenten € 10,-

HET KOSMISCH

MAGISCH OCTAAF


Magiër Ramana en componist/musicus Ben Waalwijk vormen een duo dat magie, humor, klank en kleur weet om te zetten in een weergaloos spektakel.


Ramana geeft als antropoloog, etnobotanicus en beroepstovenaar vorm aan een mix van Indiase magie zoals fakirstunts, het bespelen van de nektrompet en het mentalisme. De acts worden ingeleid met autobiografische vertellingen over de oorsprong van de showbizz, volgens het perspectief van Ramana te verklaren vanuit het shamanisme.


Ben Waalwijk verzorgt de muzikale omlijsting met eigen composities en is even vingervlug. Hij plaatst de wereld van Ramana in een klanktuin, maar zingt ook eigen teksten en houdt krachtige komische speeches. Beide solisten versterken elkaar op unieke wijze. Komt dat zien!


Datum 2/2 om 20.30 uur


Toegang € 15,--