Nieuwsbrief per email:

Wilt u iedere maand onze nieuwsbrief ontvangen met de concertagenda van de maand en diverse nieuwsberichten over het museum, dan kunt u zich daarop abonneren door een mail daarover naar ons adres te sturen (zie contact).

Een  bijzondere erfenis

Eind juni 2009 overleed Dolf van den Assem. Hij was een van de bekendste pianostemmers van Amsterdam en wijde omgeving. Jarenlang stond hij bekend als 'de stemmer van het Concertgebouw' en in die functie ontmoette hij vele grote concertpianisten. Dolf leefde voor zijn vak en nam dat dan ook heel serieus. Hij had, zelfs lang na zijn pensionering, nooit 'vrije tijd'. Altijd op weg naar de volgende klant, en met vele collega's in het pianovak en met tal van pianisten, professioneel of amateur, onderhield hij een vriendschappelijke relatie. Velen zullen hem dan ook erg missen, want zij wisten dat de stemming en het onderhoud van hun instrument bij Dolf in goede handen was. Dolf had sinds enige tientallen jaren een eigen werkplaats en was daar erg trots op. Daar stonden echt alle denkbare machines, gereedschappen en materialen klaar, die je bij het onderhoud en de restauratie van piano's en vleugels zou kunnen gebruiken.

Dolf was ook een vriend van het Pianola Museum. Hij liet zijn gehele werkplaats aan het museum na. Met al het restauratiewerk aan de instrumenten uit de museumcollectie dat in de komende jaren moet gebeuren zijn wij hem daar vanzelfsprekend buitengewoon dankbaar voor.

Heel veel dank, Dolf!