GEORGE BEENTJES


Toondichter George Beentjes speelt betoverende preludes uit zijn romantische compositiecyclus “gobelin d’une epoque disparue” in de stijl van de 19e eeuw. Tijdens de Museumnacht brengt hij deze fragmenten als uit een ver verleden ten gehore.

KARSTINE HOVINGH ZINGT DANIEL DE LANGE


Sopraan Karstine Hovingh zingt hartverscheurende liederen van de Nederlandse componist Daniel de Lange (1841-1918), die onder meer de oosterse gamelanmuziek bestudeerde en in later jaren onder invloed kwam van de theosofie en de theorieen van Madame Blavatsky.


SALON DER VERZEN


Dichter Simon Mulder van het Feest der Poëzie draagt voor. Hij doet dat onder andere uit bijdragen aan Avantgaerde, een uit lood gezet, op een drukpers uit 1913 gedrukt en handgebonden periodiek voor de dichtkunst. Ook is er muziek: sopraan Susanne Winkler en pianist Daan van de Velde brengen onder andere Nederlandstalige klassieke liederen. Tenslotte breng verwonderaar Arjan van Vembde een bijzondere magie-act.

DE POËZIEBAR


De Poëziebar serveert luxe verfrissingen en sonnetten. Terwijl deze verfrissing wordt bereid wordt door de dichters van het Feest der Poezie voorgedragen uit eigen werk, o.a. uit ambachtelijk poëzieperiodiek Avantgaerde, en uit dat van grote doden.BALLADEN EN SONNETTEN UIT OUDE OPNAMEN


Kasper Janse brengt poetische muziek op de pianola van onder anderen Liszt, Grieg, Schumann en Brahms. En oude grammofoonopnamen uit 1930 van Nederlandse gedichten, voorgedragen door Paul Huf.


http://museumnacht.amsterdam/tickets

DICHTERS BIJ DE PIANO,

OP ZOEK NAAR DE VERLOREN TIJD