Klassieke Muziekavonden


     

KEES VAN ZANTWIJK

pianorecital


Kees van Zantwijk is een allround pianist met klassieke achtergrond. Al eerder trad hij op in het Geelvinck Pianola Museum met het trio Die Drei Grosschen en als begeleider van Ruud Douma.


Met dit pianorecital (zonder pauze) keert hij terug naar de klassieke muziek. Op het programma staan werken van Mompou, Liszt en Skrjabin.


Datum: 25/11 om 20.30 uur


Toegang € 12,50
NOCTURNES

Carol Ruiz


Op deze avond neemt pianiste Carol Ruiz u mee op een droomreis van nocturnes voor piano van verschillende componisten van alle tijden.


Van traditioneel zoals Field en Chopin tot postromantisch zoals Faure, Debussy en Scriabin maar ook Satie, de exotische Mompou en Manuel de Falla en zelfs de Nederlander Andriessen.


Raak ontroerd door de magische klanken van de nacht!


Datum: 9 /12 om 20.15 uur


Toegang €15,-, Stadspas en studenten  €12,50


Carol’s CD Nocturnes is bij uw ticket te bestellen voor de speciale prijs van €10,-
KERSTCONCERT

Patricia de la Vega, piano en

Evelien Prakke, cello


De Spaanse pianiste Patricia de la Vega wordt alom gewaardeerd om haar warme persoonlijkheid en oprechte gevoelige interpretaties. Vlak voor kerstavond brengt zij met solocelliste Evelien Prakke een sfeervol romantisch programma in onze muzieksalon.


U hoort de solosuite in d van Bach, de cellosonate g klein van Beethoven, werken van Janacek en Martinu en de prachtige cellomelodie die een stervende zwaan voorstelt: Le Cygne uit het Carnaval der dieren van Saint Saëns. 


Als toegift brengt het duo een kerstverrassing!


Datum: 23/12 om 20.15 uur


Toegang €15,-, Stadspas en studenten  €12,50