Klassieke Concerten


AUROS SAXOPHONE DUO


Het Auros Duo bestaat uit de Chileense saxofonisten Alejandro Rivas en Karem Ruiz. Ook zijn zij de oprichters van het “Tricahue, percussie en saxofoon ensemble” en “Oriente Saxofoon kwartet” van de Katholieke Universiteit van Chili.


In Nederland studeerden zij aan het Utrechts conservatorium en gaven concerten in onder meer het Concertgebouw en De Doelen. Bij hun laatste tour door Nederland (2013) traden ze op met de vooraanstaande Nederlandse pianiste Marian Bolt.


In september 2017 keren zij terug in Nederland voor een korte tournee, ondersteund door de Chileense ambassade.


Met Marian Bolt brengen zij Chileense en Latijns-Amerikaanse kamermuziek in onze muzieksalon.


Datum: 23/9 om 20.15 uur


Toegang €15,-


PIANOFEEST

DANIEL WAYENBERG 88 JAAR!


Een gesigneerde CD en een gebakje bij het verjaardagsfeest van Daniël Wayenberg: vanavond viert Nederlands oudste meesterpianist zijn 88ste verjaardag in het Pianola Museum!


Dhr. Wayenberg speelt alle 12 transcendentale etudes van Liszt op de Mason & Hamlin concertvleugel in de muzieksalon. Deze etudes staan ook op zijn recente solo CD die lovende recensies in de pers kreeg.


Dagblad Trouw meldde: “Onder Wayenbergs nog altijd trefzekere handen klinken de etudes ronduit monumentaal. De pianist weet de zeer uiteenlopende karakters overtuigend uit te beelden”.

I

n “Mazeppa” (nr. 4) laat Wayenberg het paard waarop de Oekraïense held vastgebonden ligt, woest over de steppe galopperen. Bijzonder geslaagd is ook “Feux follets” (Dwaallichten), waarin Wayenberg kristalhelder en parelend pianospel laat horen”.


Datum: 11/10 om 20.15 uur


Toegang € 32,50 (incl. CD en een gebakje)ODE AAN DE RAPSODIE

Kymia Kermani, klarinet &

Alba Gentili Tedeschi, piano


Kymia Kermani, klarinet en Alba Gentili Tedeschi, piano

De Nederlandse klarinettiste Kymia Kermani en de Italiaanse pianiste Alba Gentili Tedeschi leerden elkaar kennen in Berlijn in 2012 en vormen sindsdien een vast duo. Samen brengen ze een “Ode aan de Rapsodie” met bijzondere rapsodieën voor klarinet en piano.


Op het programma staan o.a. een eigen bewerking van de bekende “Rhapsody in Blue” van George Gershwin, het in 2004 geschreven werk “Asuka” van de Franse componist Boutry en “Rhapsodie und Capriccio” van de Berlijnse componist Siegfried Borris.


Datum: 20/10 om 20.15 uur


Toegang € 12,50