Klassieke Concerten

CLAUDE DEBUSSY

Vitaly Vatulya, saxofoon

& Maria Nemtsova, piano


Vitaly Vatulya en Maria Nemtsova brengen een programma met arrangementen voor saxofoon en piano van composities van Claude Debussy.


U luistert naar “Petite Suite”, “Prelude to the Afternoon of Faun”, “Rhapsody”, “Fetes” en een selectie van piano preludes.


Tot slot hoort u Claude Debussy zelf via een opname op pianorol uit de collectie van het Pianola Museum.


Datum: 26/11 om 17.00 uur:


Toegang €15,- , Stadspas en studenten  €12,50

RACHMANINOV

IN DE POLDER


De 88-jarige Daniël Wayenberg en de 21-jarige Martin Oei zijn al ruim 5 jaar een opmerkelijk duo. Wat op het eerste gezicht een ongelijke match lijkt tussen de exuberante en flamboyante meester en een schuchtere gezel, heeft zich bewezen als een vruchtbare samenwerking tussen twee partners die aan elkaar zijn gewaagd.


Wayenberg en Oei spelen regelmatig repertoire voor twee piano’s met hoogtepunten uit de Romantische pianotraditie. Voor de pauze speelt Oei de solopartij in het Tweede pianoconcert van Rachmaninov en Wayenberg de orkestpartij. Na de pauze zijn de rollen omgedraaid in het Derde pianoconcert.


Datum:12/12 om 20.15 uur


Toegang: € 20,-SEHNSUCHT AAN DE FORTEPIANO

Geelvinck Fortepiano concert met Mijke Sekhuis, sopraan en Vaughan Schlepp, fortepiano


In dit liederenrecital volgen wij de ontwikkeling van de liedkunst van de hoogklassieke periode naar de vroege romantiek met speciale aandacht voor de mogelijkheden en kwaliteiten van de fortepiano als begeleidingsinstrument.

Van Ariadne's verlangens in Haydn's 'Arianna a Naxos', belanden wij via onder andere Mozart's 'Abendempfindung' bij de romantische zettingen van Goethe's tragische heldinnen als Mignon en het verliefde meisje uit 'die Liebende schreibt'.


Maar niet alleen de zettingen van Schubert en Schumann, die velen van ons wel zullen kennen, laten wij hier horen: ook Carl Friedrich Zelter, Felix en Fanny Mendelssohn lieten zich door deze romantische poëzie inspireren en maakten er vervolgens heel bijzondere kunstliederen van.


Datum: 17/12 om 17.00 uur


Toegang: € 15,-TCHAIKOVSKY’s

SPROOKJES

BALLETTEN

Maria Prokofieva, piano

en Marijke Brekelmans, voordracht


De Wit-Russische pianiste Maria Prokofieva en voordrachtskunstenares Marijke Brekelmans brengen een programma rond twee wereldberoemde balletten van Tchaikovsky.


Met verhalen, beelden uit een Russisch boek en Tchaikovsky’s prachtige muziek nemen zij u mee naar de sprookjesachtige wereld van het Zwanenmeer en de Notenkraker. Een heerlijk uitje op eerste Kerstdag voor kinderen, hun ouders en hun grootouders!


Datum 25/12 om 15.00 uur


Toegang € 10,- voor kinderen en

€ 15,- voor volwassenen


NIEUWJAARS

CONCERT

Jeroen Dupont, viool en Rik Kuppen, piano


Jeroen Dupont, bekend onder de naam Van der  Wel, is een graag geziene violist in het Pianola Museum. Op de eerste dag van het nieuwe jaar brengt Jeroen samen met pianist Rik Kuppen een klassiek/romantisch programma. Rik studeerde in juni 2017 af aan het Koninklijk  Conservatorium en heeft sindsdien al vaak opgetreden als solist en kamermusicus.


U luistert naar de 2e vioolsonate van Beethoven in A-groot, Sonate nr 3 in d-klein van Brahms en de 3e sonate van Grieg.


Datum: 1/1 om 15 uur

Toegang €25,- incl. welkomstdrankje om te toasten op het nieuwe jaar!