Klassieke Concerten

CLAUDE DEBUSSY

Vitaly Vatulya, saxofoon en Maria Nemtsova, piano


Vitaly Vatulya en Maria Nemtsova brengen een programma met arrangementen voor saxofoon en piano van composities van Claude Debussy.


U luistert naar “Petite Suite”, “Prelude to the Afternoon of Faun”, “Rhapsody”, “Fetes” en een selectie van piano preludes. Tot slot hoort u Claude Debussy zelf via een opname op pianorol uit de collectie van het Pianola Museum.


Datum: 27/5 om 17.00 uur


Toegang €15,- , Stadspas en studenten  €12,50Salonensemble

LA VIE EN ROSE


Het roemruchte  Utrechts Salon Orkest uit  de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw presenteert zich nu onder de naam SalonEnsemble La Vie En Rose. De vroegere studenten van het Utrechts Conservatorium zijn inmiddels prominente, gelouterde en gelauwerde musici uit de gelederen van het Radio Filharmonisch Orkest, Orkest van de Achttiende Eeuw, ASKO/Schoenberg en Mondriaan Kwartet. Plus gris, plus sage…  maar met onverminderd enthousiasme klinken de pikante polka’s, trotse tango’s, wufte walsen, geinige genrestukjes en licht-klassieke meesterwerken in verrassende arrangementen.


La Vie en rose bestaat uit Myra de Vries, fagot, Frank van Koten, hobo, Niek de Vente, piano, Jaap Blok, cello, Marten Boeken, violist en altviolist en Edwin Blankenstijn, viool.


Datum: 3/6 om 17.00 uur


Toegang €15,- , Stadspas en studenten  €12,50
VAN WENEN NAAR PARIJS

Daniël Esser, cello &

Patricia Verhagen, piano


Cellist Daniël Esser en pianiste Patricia Verhagen nemen u mee op een muzikale reis van Wenen naar Parijs. U luistert naar een zonnige virtuoze sonate van Beethoven. In Reflets dans l’eau van Debussy weerspiegelt de zon zich in het water, maar ook snel overdrijvende wolkenluchten. 


De sonate van Magnard is zeer contrastrijk, fel qua ritme, intens qua emotie. Bijna alle composities van Magnard zijn tijdens een brand in de oorlog verloren gegaan. Gelukkig lag deze sonate voor cello en piano in het schuurtje in zijn tuin en bleef gespaard.

Het is een prachtig werk dat zelden ten gehore wordt gebracht.


Datum: 9/6 om 17.00 uur


Toegang €15,-, Stadspas en studenten  €12,50