Klassieke Concerten

WOMEN IN MUSIC
Claudia Rolando & Melina Marcos


De Argentijnse pianiste Melina Marcos specialiseerde zich in Spaans en Latijns-Amerikaans repertoire. Samen met de sopraan/musicologe Claudia Rolando presenteren zij zich als de “Mujeres Argentinas” en zetten zich in voor de Argentijnse muziek. Vanmiddag presenteren zij een selectie van tango’s, populaire en klassieke composities die werden geïnspireerd of gecomponeerd door beroemde latijnsamerikaanse vrouwen. U hoort werken van o.a. Maria Ines Gomez Carrillo, Maria Teresa Maggi en Ariel Ramirez.


Datum: 18/2 om 17.00 uur


Toegang €15,-,

Stadspas en studenten  €12.50EIMI WITMER &

MAO OMORI


De Japanse fortepianiste Mao Omori is winnares van de tweede prijs van het International Geelvinck Fortepiano Concours 2016 en de Romain d’Ansembourg Stimulerings Prijs. Vandaag bespeelt zij een moderne piano, de Mason & Hamlin concertvleugel in onze muzieksalon.


Mao is een jonge en veelbelovende pianiste die niets liever wil dan met haar spel het verhaal van de componisten overbrengen op de luisteraar. Zij maakt een muzikale reis door de tijd met de Japanse mezzosopraan Eimi Witmer.


U luistert naar werken van Mozart, Hahn, Ravel, Brahms, Faure, Debussy en Chausson. De solowerken van Mao Omori zijn nog een verrassing!


Datum: 18/3 om 17.00 uur


Toegang €15,-,

Stadspas en studenten  €12.50
FLORES ARGENTINAS

Las Amigas Ardientes


Las Amigas Ardientes bestaat uit Mattanja van den Bos, sopraan en Els Streefkerk, piano. Zij brengen een klassiek Argentijns liedprogramma met o.a. de liederencyclus 'Flores Argentinas' van Carlos Guastavino (12 liederen) en liederen van Alberto Ginastera. Ook staat er opera op het programma, -o.a. een aria uit Carmen-, evenals Chileense en Spaanse liederen.


De liederen worden afgewisseld door tangorollen uit de collectie van het Pianola Museum.


Datum: 31/3 om 17.00 uur


Toegang: € 12,50,
Stadspas en studenten € 10,-VITAL STAHIEVITCH Paasconcert


Vital Stahievitch toonde recentelijk zijn grote klasse als uitvoerend musicus bij het steunconcert Het Pianola Museum moet blijven! Het repertoire van deze Wit-Russische pianist bestaat uit stukken van verschillende stijlen, van oudere muziek naar zeer moderne stukken. Zijn voorkeur gaat echter uit naar de Romantiek en Russische componisten. Ook het recital op eerste Paaszondag getuigt van deze diversiteit.


Vital Stahievitch speelt werken van Mozart (pianosonate in A groot), Liszt (Rhapsodie Espagnole), de Falla (uit Spaanse Dansen) en Tsjaikowski (6 stukken voor piano op.19).


Datum: 1/4 om 15.00 uur


Toegang € 15,- ,
Stadspas en studenten € 12,50