Klassieke Concerten
FOLKE NAUTA

een bloemlezing van Russische pianomuziek voor de linkerhand


Een recital voor de linkerhand is zeldzaam. Door een blessure aan de rechterhand ging  pianist Folke Nauta de uitdaging aan.


Als liefhebber van Russische muziek ging hij op zoek naar Russisch repertoire en vond meesterwerken zoals de Prelude en Nocturne van Skrjabin. Ook trof hij betoverende stukken die onterecht in de vergetelheid zijn geraakt.


Vanmiddag hoort u het resultaat van zijn zoektocht: een bloemlezing van linkerhandmuziek uit (Sovjet)-Rusland van 1894-1992. Ook legt hij uit wat met de linkerhand alleen spelen zo bijzonder maakt en waarom het zelfs veel praktischer is!


Na afloop signeert Folke zijn juist uitgekomen CD met daarop alle werken die u in het concert beluisterde. Ook deze CD is een unicum!


Datum: 30/9 om 16.00 uur


Toegang €15,-DUO MARTAM

Van Bartok tot Geisselbrecht,

muziek uit de 20ste eeuw


Duo Martam bestaat uit Tamara Weessies, blokfluit en Marjon Ittner, piano. Zij spelen toegankelijke hedendaagse muziek voor blokfluit en piano. Componisten van nu gebruiken verschillende stijlen. Het duo laat deze diversiteit in hun programma ruimschoots aan bod komen. Om de muziek dichter bij de luisteraar te brengen krijgt iedere compositie een korte toelichting. Zo wordt de band tussen speler en toehoorder versterkt en ontstaat een intieme sfeer.


Duo Martam brengt onder andere stukken van Bela Bartok, Jurgen Geisselbrecht, Lennox Berkelev en Alexander Rydin.


Datum: 7 /10 om 17.00 uur


Toegang € 10,-
IVAN ILIC

pianorecital


De Servisch-Amerikaanse pianist Ivan Ilic behaalde een graad in mathematica en muziek aan de Universiteit van Berkeley voordat hij in 2001 naar Parijs verhuisde.


Hij behaalde een “Premier Prix” aan het Conservatorium van Parijs en vervolgde zijn studies aan de Ecole Normale met Christian Ivaldi en Francois-Rene Duchable. Zijn studies werden ondersteund door stichtingen in Amerika, Frankrijk en Servië.

De stad Parijs sponsorde zijn eerste opname.


Hoogtepunten in zijn carriere zijn oa recitals in Carnegie Hall, Wigmore Hall en recitals in Wenen, Sao Paulo, Geneve en Berlijn. Zijn opnamen zoals de 24 Preludes van Claude Debussy en Chopin studies voor de linkerhand door Leopold Godowsky worden over de hele wereld uitgezonden.


Vanaf 2011 acteerde hij ook in twee Franse films en schreef hij over muziek op de website van Gramophone en in BBC Music Magazine. Vanmiddag speelt deze veelzijdige kunstenaar werken van Beethoven, Haydn en Reicha in onze muzieksalon.

www.IvanCDG.com
Datum: 29/10 om 17.00 uur


Toegang € 15,-

http://www.ivancdg.com/index.php?lang=en#listenhttp://www.ivancdg.com/index.php?lang=en#listenhttp://www.ivancdg.com/index.php?lang=en#listenshapeimage_4_link_0