Klassieke ConcertenMOKUM SYMPHONY


Mokum Symphony (2015) bestaat uit een groep enthousiaste musici die de muzikale technieken uit de periode 1900-1940 bestudeert, de tijd van de allereerste geluidsopnames en de bloeitijd van de pianola. Zij staan voor de romantische intepretatie van muziek, laten zich inspireren door de bezielde speelstijl van dirigenten als Mengelberg en Furtwangler.


U hoort Sonates voor piano en klarinet en voor piano en violoncello van Johannes Brahms. Met Patricia de la Vega, piano, Nadia Davids, cello en Heleen Oomen, klarinet.


Laat u meevoeren door het “Grote Romantische Gebaar” in onze muzieksalon!Datum: 25/3 om 20.15 uurALBERT BRUSSEE


EN PREMIÈRE


Albert Brussee presenteert zijn nieuwe CD met nog niet eerder opgenomen pianomuziek van C.P.E. Bach, Carl Czerny, Franz Liszt, Bernhard van den Sigtenhorst Meyer, Olivier Messiaen en Albert Brussee.


Datum 26/3 om 17.00 uur


Toegang: € 15,-

EVERGREENS AND MASTERPIECES

met Vital Stahievitch, piano


Het repertoire van de Wit-Russische pianist Vital Stahievitch bestaat uit stukken van verschillende stijlen, van oudere muziek naar zeer moderne stukken. Zijn voorkeur gaat echter uit naar de Romantiek en Russische componisten.


Ook het recital op Paaszondag getuigt van deze diversiteit. Vital Stahievitch speelt werken van Scarlatti, Liszt, Chopin en Prokofiev.


Datum: Eerste Paasdag 16/4 om 16.00 uur


Toegang €15,-, 65+, Stadspas en studenten  €12.50WE GAAN NAAR HET CONCERT!


Jammer genoeg komen kinderen steeds minder in aanraking met klassieke muziek. Daarom heeft stichting Troupe A’dour dit vrolijke theatrale concert ontwikkeld, waarbij kinderen kennis maken met negen liedjes van de drie grote Russische componisten: P. Tsjaikovski, M. Moessorgski en S. Prokofiev.


De thema’s van de liederen zijn herkenbaar voor het jonge publiek omdat ze toentertijd speciaal voor kinderen geschreven waren en over het kinderleven gaan. Zangeres Luc Ket en pianiste Irina Parfenova maken niet alleen muziek, maar  vertellen ook op een interactieve manier over klassieke muziek en klassieke zang. Een heerlijk uitje in de meivakantie voor jong en oud!


Datum: 26/4 om 15.00 uur

Toegang: € 10,- voor volwassenen, € 5,- voor kinderen