Het toen nog kersverse duo Loek Dikker en Friedmar Hitzer trad in 2016 voor de eerste maal op in het Pianola Museum.


Vanavond hun tweede optreden in onze salon: een feestelijke premiere met nieuwe composities van pianist Loek en violist Friedmar Hitzer!


Op virtuoze wijze worden muzikale sferen en stijlen uit heden en verleden gecombineerd.  In de pers worden Loek’s stukken parels genoemd, Friedmar’s vioolspel als zigeunermuziek improviserend om Loek’s composities heen.


Komt dat horen!
www.loekdikker.nl


Datum: 21/4 om 20.30 uur


Toegang €15,-

JAZZDUO ESTHER VAN HEES & MATEUSZ PULAWSKI
“What Saturday brought”

Esther Van Hees en Mateusz Pulawski leerden elkaar kennen op de Nel jamsessie in Amsterdam in 2012. Ze delen een hechte vriendschap en houden allebei van droevige  liefdesmuziek en de composities van Bill Evans. Ze studeerden allebei aan het conservatorium van Amsterdam. Vanavond presenteren Esther en Mateusz hun tweede album “What Saturday Brought”, het verhaal van een liefdesrelatie met een tragische afloop, verteld met zowel eigen werk als nummers uit musicals en jazzstandards.Het duo werd reeds gecomplimenteerd om hun intieme samenspel en originaliteit. Hun optreden werd ooit omschreven als “hardverscheurend zacht”. 


Datum: 19/4 om 21.00 uur


Toegang € 15,- incl. CD

DUO LOEK DIKKER & FRIEDMAR HITZER

Feestelijke premiere

NORTH SEA STRING QUARTET

Het North Sea String Quartet is een avontuurlijk en dynamisch strijkkwartet met veel ruimte voor improvisatie. Alle deelnemers hebben zowel een achtergrond in de klassieke als in de geïmproviseerde muziek.  Zij hebben gezamenlijke inspiratiebronnen zoals het Amerikaanse Turtle Island String Quartet, maar staan ook open voor Zuid-Amerikaanse, Ierse en Afrikaanse muziek.


Verwacht muziek met allerlei invloeden van klassiek en jazz tot  gypsy swing, flamenco en Braziliaanse volksmuziek. Het kwartet bestaat uit: Karin van Kooten, viool, Pablo Rodriguez, viool, Yanna Pelser, altviool en Thomas Van Geelen, cello.


Datum: 19/5 om 20.15 uur


Toegang €12,50