Jazz-avonden

De bloeitijd van de pianola valt samen met de opkomst van ragtime en jazz.

Al snel werden populaire nummers op rol uitgebracht. Eerst in zogenaamde 'gearrangeerde' rollen, vanaf 1915 ook 'handgespeelde' door Scott Joplin, Thomas ‘Fats’ Waller, Jelly Roll Morton, Eubie Blake, George Gershwin en andere jazzpianisten van het eerste uur.


SIMONE HONIJK KWARTET

“From this moment on”


Vocal Jazz concert nieuwe CD “From this Moment On” van het Simone Honijk Kwartet met Ellister van der Molen als gastsoliste.


“Jazz is een lifetime commitment” is de lijfspreuk van Simone Honijk. Op haar 38ste maakte zij een carriere switch en startte met de opleiding Vocal Jazz aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2005 studeerde zij af met een schitterend resultaat. Sindsdien timmert zij aan de Vocale Jazzweg.


“From this moment on” is een aantrekkelijke mix van eigen composities van het kwartet en jazzstandards. Voor degenen die het uitverkochte en succesvolle release concert op 15 april 2017 hebben gemist is er nu een herkansing in onze muzieksalon.


Het begeleidingstrio bestaat uit Dirk Balthaus, piano, Thomas Winther Andersen, contrabas en Niek van Wiggen, drums. Ellister van der Molen is gastsoliste op bugel en trompet. De CD is deze avond te koop voor een speciale prijs van €12.50.


Datum 6/10 om 20.30 uur


Toegang €15,-


JAZZ met BRASKIRI


Braskiri bestaat uit de fascinerende klankwereld van Bert Lochs, trompet/bugel, Dirk Balthaus, piano, jazzdrummer Wim Kegel en de Noorse tubavirtuoos Steffen Granly.


Met hun album “Killing the Mozzarella” (2015) bewees het viertal dat lyriek, groove en improvisatie naast elkaar kunnen bestaan en een geheel nieuwe en sprankelende mix kunnen vormen.


Braskiri trad op op befaamde podia zoals De Doelen en het NorthSeaJazz Festival in Rotterdam.

www.braskiri.nlDatum: 27/10 om 20.30 uur


Toegang € 12,50

Enkele citaten uit de pers


“Braskiri presenteert monument van samenspel.”

“Het album waarop dankzij de experimentele inslag briljant de kachel aangemaakt wordt met de jazztraditie.”

“Braskiri speelt zowel met technische vituositeit als ook emotionele warmte.”