Jazz-avonden

De bloeitijd van de pianola valt samen met de opkomst van ragtime en jazz.

Al snel werden populaire nummers op rol uitgebracht. Eerst in zogenaamde 'gearrangeerde' rollen, vanaf 1915 ook 'handgespeelde' door Scott Joplin, Thomas ‘Fats’ Waller, Jelly Roll Morton, Eubie Blake, George Gershwin en andere jazzpianisten van het eerste uur.

JAZZ met BRASKIRI


Braskiri bestaat uit de fascinerende klankwereld van Bert Lochs, trompet/bugel, Dirk Balthaus, piano, jazzdrummer Wim Kegel en de Noorse tubavirtuoos Steffen Granly.


Met hun album “Killing the Mozzarella” (2015) bewees het viertal dat lyriek, groove en improvisatie naast elkaar kunnen bestaan en een geheel nieuwe en sprankelende mix kunnen vormen.


Braskiri trad op op befaamde podia zoals De Doelen en het NorthSeaJazz Festival in Rotterdam.

www.braskiri.nlDatum: 27/10 om 20.30 uur


Toegang € 12,50

Enkele citaten uit de pers


“Braskiri presenteert monument van samenspel.”

“Het album waarop dankzij de experimentele inslag briljant de kachel aangemaakt wordt met de jazztraditie.”

“Braskiri speelt zowel met technische vituositeit als ook emotionele warmte.”


THE PIANOLA SINGER SESSIONS


Kan je jammen met een pianola? Dat ontdekt u bij The Pianola Singer Sessions, een wervelende jazzavond met pianola en topmuzikanten vol scats, solo’s en improvisaties. U hoort moderne jazzstandards, gespeeld door de musici naast dezelfde stukken op de pianola in de stijl van Fats Waller of Gerschwin. Dan weer begint het Trio Berend van den Berg met de zangeres, dan weer neemt de pianola het over. 


Ontdek hoe moderne jazz klinkt ten opzichte van de pianolarollen van toen in stukken als “Tea for Two” of “Ain’t Misbehaving”. Tot slot wordt van u als bezoeker ook iets verwacht: meezingen met de pianola mag! Met Berend van den Berg, piano, Erik Robaard, bas, Joost Kesselaar, drums en Harrie vd Voort achter de pianola. Special guest: zangeres Isla van Hout.


Datum 1/12 om 20.30 uur


Toegang €15,- , korting €12,50, studenten  €10,-