CINEMAGIE


Al improviserend op de vleugel neemt filmconcertpianist Yvo Verschoor u mee op reis naar de tijd van de stomme film. Ontdek geschiedenis op een andere manier! Laat u terugvoeren naar het fin-de-siecle in de nostalgische muzieksalon van het Pianola Museum. Kijk mee door de ogen van de filmpioniers uit 1900 en luister naar de mooiste composities uit de muziekrollencollectie, ten gehore gebracht door Kasper Janse. Een feest voor oog en oor: Filmconcert@Pianola.

(www.yvoverschoor.nl).


Toegang € 15,– ,

CJP en Stadspas

€ 12,50

Filmpianist Yvo Verschoor begeleidt de films op de Steinway vleugel uit 1922.

Conservator Kasper Janse bespeelt verschillende pianola's uit de collectie.

Samenstelling & presentatie: Yvo Verschoor

Cinema Brut


Cinema Brut is een programma met korte absurdistische filmpjes uit de oertijd van de cinematografie (1898-1912) en met hoogtepunten uit de Franse avant-garde van de jaren ’20.


Deze “ruwe” filmpjes behoren tot de slechts 20 procent van de bewaard gebleven stomme films en worden zelden vertoond. Het zijn de laatste overblijfselen uit een tijd, die inmiddels meer dan honderd jaar van ons afstaat.

Films uit de tijd van het dadaisme en expressionisme voeren de kijker mee in een abstracte wereld.


Te zien zijn o.a. Entr’acte van Rene Clair (1924), Un Chien Andalou van Luis Bunuel (1929), maar ook One Week van Buster Keaton (1920).


Datum: 24 september om 20.15 uur


Echte Romantiek

Valentijn Special


Neem je geliefde mee naar het Pianola Museum voor een hartveroverende voorstelling Cinemagie.


Op Valentijnsdag een programma over verliefdheid, verleiding en aanbidding in de tijd van de stomme film. U ziet Charlie Chaplin en Buster Keaton, maar ook andere sterren van het witte doek zoals Ernst Lubitsch en Pola Negri.


Voor de bezoekers van dit concert bieden wij een bijzonder arrangement in samenwerking met Italiaans restaurant Locanda. Speciaal voor u is er een exclusief  3-gangen menu samengesteld.

Neem uw geliefde mee naar Locanda en het Pianola Museum en uw romantische avond uit is compleet!


Reserveringen voor Restaurant Locanda maakt u eveneens bij info@pianola.nlDatum: 14/2 om 20.15 uur
Stille Lente/Silent Spring


Aan het begin van de lente brengt Yvo Verschoor prachtige beelden uit de oude doos vol lentekriebels. Ontluikende liefde, lammetjes en kuikens, tulpen en narcissen en een steeds warmer wordende zon.


Datum: 21/3 om 20.15 uur