CINEMAGIE


Al improviserend op de vleugel neemt filmconcertpianist Yvo Verschoor u mee op reis naar de tijd van de stomme film. Ontdek geschiedenis op een andere manier! Laat u terugvoeren naar het fin-de-siecle in de nostalgische muzieksalon van het Pianola Museum. Kijk mee door de ogen van de filmpioniers uit 1900 en luister naar de mooiste composities uit de muziekrollencollectie, ten gehore gebracht door Kasper Janse. Een feest voor oog en oor: Filmconcert@Pianola.

(www.yvoverschoor.nl).


Toegang € 15,– ,

CJP en Stadspas

€ 12,50

Filmpianist Yvo Verschoor begeleidt de films op de Steinway vleugel uit 1922. Conservator Kasper Janse bespeelt verschillende pianola's uit de collectie. Samenstelling & presentatie: Yvo Verschoor
DRAG QUEEN INSPIRATION


Filmconcertpianist Yvo Verschoor voert u terug in de tijd  naar de tijd van de stomme film. Ter gelegenheid van Gay Pride brengt hij een programma vol inspiratie voor drag queens. Drag Queen Inspiration is een hartveroverende filmvoorstelling  over verliefdheid, verleiding en aanbidding in de tijd van de stomme film. Luister naar de improvisaties van Yvo Verschoor en muziekrollen ten gehore gebracht door Kasper Janse. U ziet Charlie Chaplin en Buster Keaton, maar ook andere sterren van het witte doek zoals Ernst Lubitsch en Pola Negri.


Filmconcertpianist Yvo Verschoor takes you 100 years back in time to the era of the silent movies. Especially for Gay Pride  he brings a program full of inspiration for drag queens. A heartwarming show full of love and seduction!  Listen to the improvisations by  Yvo Verschoor and pianorolls played by Kasper Janse. You see  Charlie Chaplin and  Buster Keaton, but also other cinema stars like Ernst Lubitsch en Pola Negri.


Date: 3/8 om 20.15 uur


Entrance €15,-, Students  €12.50


Cinema Brut


Cinema Brut is een programma met korte absurdistische filmpjes uit de oertijd van de cinematografie (1898-1912) en met hoogtepunten uit de Franse avant-garde van de jaren ’20.


Deze “ruwe” filmpjes behoren tot de slechts 20 procent van de bewaard gebleven stomme films en worden zelden vertoond. Het zijn de laatste overblijfselen uit een tijd, die inmiddels meer dan honderd jaar van ons afstaat.

Films uit de tijd van het dadaisme en expressionisme voeren de kijker mee in een abstracte wereld.


Te zien zijn o.a. Entr’acte van Rene Clair (1924), Un Chien Andalou van Luis Bunuel (1929), maar ook One Week van Buster Keaton (1920).


Datum: 24 september om 20.15 uur